header lewinsky

 

Vores familienavn stammer fra Polen og kan spores tilbage til Wilhelm Ludvig Anton Lewinsky f. 1807 i Polen.

Kolonihaven på Jagtvejen

Udover slægten Lewinsky har jeg efterforsket lidt i alle grene af familien med udgangspunkt i mine børn. På Pias siden går en af grene således til Vestindien og sorte rødder.

Under slægt kan du finde meget mere information. Rigtig god fornøjelse.

Adolf Emil Albert Lewinsky 2Vores slægtsnavn Lewinsky kommer fra Wilhelm Ludwig Anton Lewinsky. Han blev født i Polen i byen Plock ved Wisla floden. Han blev udlært som murer og rejste r undt i Østeurpoa og Tyskland som naver. I denne periode førte han en naver/rejsebog der dokumenterede hans rejser. Dagbogen har jeg en kopi af og originalen er stadig i familiens eje. Til sidst endte han i Roskilde, hvor en familiehistorie lyder at han skulle have muret på Roskilde Domkirke. Wilhelm blev murersvend den 24. juni 1825 i Thorn i Preussigspolen og murermester Roskilde 9. juni 1834. Den 25. juli 1835 giftede han sig med Wilhelmine Adolphine (Antageligt af Tysk afstamning) og sammen fik de 10 børn. De boede en længere årrække i kirkestræde i Roskilde.

En dag når jeg får god tid, vil jeg undersøge om det hus de boede i er blevet fotograferet og om det stadig eksisterer. For går man en tur i kirkestræde den dag i dag, findes der mange ældre huse, så måske!

Af de ca. 42 mennesker der findes i Danmark, som hedder Lewinsky til efternavn, kan jeg umiddelbart sætte navn på ca. 30, som jeg positivt ved, jeg er i familie med. Se mere ved at trykke på læs mere.

Som det fremgår er efterslægten formentligt ikke komplet og der er kun tager de første 4 generationer med for ikke at udstille nulevende personer uden samtykke.

Er du en Lewinsky og vil du vide mere, så kontakt mig endelig.

Martin Lewinsky

Erik og Wilhelmine Erichsen, 1900

I Pia's familie strækker en af rødderne sig tilbage over der fynske, jydske og helt til Dansk Vestindien og en sort forfader.

Se nærmere i slægtsdatabasen for at finde forbindelsen fra Niels Olesen tur til Vestindien og via ægteskab endnu længere tilbage til de sorte rødder - Maria Susanna Gottlieb frigivet fra slaveri 1827 - Farmor til den mørke kvinde- Wilhelmine Hennemann på fotoet fra ca. 1900. 

 

 

Kunne du tænke dig at bidrag til vores fælles viden om familien på den ene eller anden måde, så er jeg meget interesseret i at høre nye historier, scanne billeder, tilføje nye mennesker til min slægtsdatabase (Pt. ca. 729 personer fordelt på 228 familier og meget mere.

Jeg kan kun opfordre dig til ikke at tøve med at kontakte mig via mail, post, telefon eller hvad du nu foretrækker, for det plejer at blive nogle interessante timer inden man er færdig med at kigge på emnerne.

På forhåbentligt snarlig genhør.

Martin Lewinsky